Hypnose

Hypnotherapie Utrecht

Laten we eerst hypnose bespreken. Wat is het ? De ruimere betekenis van hypnose is dat het verwijst naar elke techniek die je helpt te functioneren in een verhoogde staat of toestand. Hypnose kan worden gebruikt als een zelfhulptechniek om betere prestaties te bereiken in sport of spel of zelfs in het bedrijfsleven. Je kunt jezelf conditioneren om kalm te blijven tijdens een moeilijke vergadering en alert te blijven om actie te ondernemen, zelfs als je problemen op dat moment onoverkomelijk lijken. Er zijn veel mythen en verkeerde interpretaties over hypnose. Toch zijn veel mensen het erover eens dat je niet naar een geëngageerde hypnotiseur moet gaan, dat je jezelf moet hypnotiseren en dat hypnotiseren autoriteit heeft. Hypnose werd gebruikt om mensen te helpen niet te roken of af te vallen. Er zijn geen gevaren. Werkt het? Voor mensen die hun verstand niet echt in twijfel trekken en wel aanvaarden dat hypnose werkt, kan hypnose een grote hulp zijn, vooral bij het overwinnen van verslavingen aan drugs, alcohol, gokken en andere negatieve emotionele gewoonten. De volgende stap is te erkennen dat hypnotherapie een belangrijk instrument is om gedragsveranderingen te bewerkstelligen.

Hypnotherapie en zelfhypnose

De meeste atleten gebruiken zelfhypnose technieken om hun prestaties te verbeteren, waarvan enkele van de meest voorkomende zijn het voorkomen van hyperblessures en mentale focus. Hypnose, zelfhypnose en visualisaties zijn vooral effectief om de focus en concentratie te verbeteren. Een opgeleide hypnotherapeut of hypnose-expert kan helpen dit proces te vergemakkelijken en wordt vaak aanbevolen. Soms kan de cliënt zich concentreren op een specifiek aspect van het gedrag, dat op zijn beurt de cliënt op het probleemgebied concentreert.

Er zijn vele technieken die kunnen worden gebruikt om zelfhypnose te gebruiken voor gedragingen, gedachten of andere op zichzelf gerichte problemen. Ik weet van de vrouw die haar hypnotherapeut gebruikte om haar te helpen om te gaan met pure vermoeidheid en depressie. De hypnotherapeut hielp om de gevoelens te neutraliseren die de inspanningen van de therapeut zo moeilijk maakten. Tot de benaderingen behoren het drinken van ontspanningsdrankjes, het sluiten van de ogen en het visualiseren van wit Licht, of beide dingen tegelijk. Het gebruik van dit soort oefeningen is in feite zeer heilzaam, het regelt de mentale focus van de cliënt naar zijn of haar verbeelding, terug naar zijn of haar omgeving.

Hypnotherapietechnieken moeten worden gebruikt als een “levend hulpmiddel” om gezonder gedrag aan te moedigen en om stress en pijn te verlichten. Hoewel de waarde van hypnose niet kan worden ontkend, is hypnotherapie niet alleen een waardevol hulpmiddel, maar kan het ook een buitengewoon moeilijk hulpmiddel zijn om te beheersen. Er zijn veel boeken over zelfhypnose en er zijn veel eisen van buiten onszelf om het regelmatig te gebruiken. Het vergt voortdurende oefening. Er is ook geen voordeel is of kan aanvankelijk meestal worden bereikt door alleen zelfhypnose te gebruiken. Dit is een belangrijk gegeven, want met zelfhypnose geef je toe aan je hypnotherapeut.

Zelfhypnose of zelfhypnose (een andere naam voor zelfhypnose) heeft vele toepassingen en voordelen door met name te helpen bij de slaap, het verlagen van de ademhalingsfrequentie en als hulpmiddel bij rust en ontspanning. Dr. Herbert Benson heeft in zijn boek “Get In The Way Of Your Mind, Or Life Will Get In The Way of Your Mind” een innerlijke rust management programma opgenomen dat je helpt je ervaring van zelfsaboterende en zelfvernietigende gedachten onder controle te krijgen. Dit programma is te vinden in het hoofdstuk met de toepasselijke titel “Self-Hypnosis For Self-Esteem” in het boek.

Hypnotherapie voor een evenwichtig leven

We horen vaak van meer mainstream en mainstream hypnotherapeuten maar eerst geïnteresseerd raken in hypnotherapie lang voordat we ooit gehoord hebben van Dr. Milton Erickson. Dus in deze context van kijken naar het bredere plaatje van Hypnotherapie wanneer we eerst denken aan zijn thuisbasis in de medische wereld moeten we teruggaan naar het begin van de 1900’s toen Dr. Erickson zijn succesvolle gebruik van hypnose ontwikkelde in het begeleiden van mensen om ongewenst gedrag te veranderen en nieuwe gedragingen te definiëren.

Hypnotherapie zal ook een zeer belangrijk hulpmiddel zijn om hen te helpen slechte gewoonten zoals roken en te veel eten te doorbreken; om fobieën te overwinnen; en om de integriteit te produceren die we nodig hebben om een hoge rating te krijgen en misschien een medisch beroep en je zou wat opzoekingen moeten doen over zijn levenswerk. Er zijn zoveel boeken over Erickson die ik hier voor u kan halen, maar misschien hebt u nog niet gehoord van de twee boeken en opnamen waarover ik schrijf met mijn eigen specifieke referentie. De boeken en opnames zijn “Understanding The Mind: Secrets of Allowing” en “Breaking The Habit” beide door Mpondays op mijn website:http://www.F cultellowshiptobiahobiah.org.uk.uk.

Lees meer

Prikkelbare Darm Syndroom

Leave a Reply

Your email address will not be published.