Becoming an Expat Senior carer?

gelukkige volwassen vrouw die haar bejaarde moeder thuis bezoekt - mantelzorg stockfoto's en -beelden

Wanneer besloot je mantelzorger te worden?

Het is de laatste jaren een geleidelijke beslissing geweest. Voor die tijd had ik niet het vertrouwen of de steun, en dus moest ik op dezelfde manier blijven werken. Als parttime werknemer kreeg ik niet de voldoening van het werken in een officiële hoedanigheid die ik krijg als ik voor een officiële klant werk.

De beste keuze in mijn geval is om mantelzorger te worden omdat ik veel voldoening krijg in het werken met ouderen en kwetsbaren. Ik zie ze dagelijks en zorg ervoor dat ze een fijne avond en een fijne dag hebben. Ik begeleid ze ook naar het ziekenhuis als ze voor medische controle gaan, en soms hang ik gewoon bij hen thuis als ze voor hun gezin zorgen.

Wanneer en hoe besloot je mantelzorger te worden?

In het begin ging het om de zorg voor mijn vader. Ik moest ervoor zorgen dat hij gezond is en alle benodigde medicijnen heeft om van te leven. Ik moest het vertrouwen hebben om mijn vader het juiste medicijn op het juiste moment voor zijn kwalen te geven. En ik moest de kunst en routine om voor hem te zorgen zelf leren, want er zijn veel dingen die ik nog steeds niet weet.

Ik besloot naar een verzorgingstehuis te verhuizen omdat mijn vader dagelijks een beroerte krijgt. Voor de beroerte was hij een heel gezond persoon en we dachten dat hij goede maanden en een jaarlijks verlof had omdat hij bij de luchtvaartmaatschappij werkte. Opeens begon ik te zien dat er iets niet klopte.

Ik werd ook moeder omdat mijn dochter begon te verschijnen en ik de juiste ervaring met een bejaarde wilde hebben, zodat ik dit aan haar kon doorgeven.

Ik moet toegeven dat ik hem niet eens meer heb gesproken sinds ik hem heb verplaatst en dat is een realiteit. Ik moet zeggen dat ik niet huil als ik hem eenmaal heb verplaatst en dat ik zoveel mogelijk lach omdat ik mijn vader zo erg mis.

Uiteindelijk twijfelde ik of ik wel de juiste beslissing had genomen. Ik verloor de steun van mijn moeder en zij verliet mij om voor mijn gezin te zorgen, aangezien haar moeder enkele maanden daarvoor was overleden. Ik had niet de juiste autoriteit en vaardigheden, dus moest ik hulp vragen aan een vriend die ik ontmoette in een bejaardentehuis.

Ik ben samen met mijn vriend een mantelzorgbedrijf begonnen en het is de moeite waard en geeft veel voldoening.

Wat zijn je ervaringen en wat heb je tot nu toe geleerd?

Ik ben een mantelzorg begonnen in een bejaardentehuis omdat mijn vader dagelijks zorg nodig had en ik niet over de juiste bevoegdheden en vaardigheden beschikte, waardoor ik moest doorgroeien naar mantelzorg aan huis.

In mijn eerste paar weken deed ik dingen die ik nog nooit eerder had gedaan omdat ik gewoon aan het leren was. Het was pijnlijk omdat ik dit nog nooit eerder had gedaan en ik niet zeker wist wat ik moest doen.

Het belangrijkste is dat ik heb geleerd dat het niet genoeg is om iemand te vertellen wat hij moet doen en te verwachten dat hij weet wat hij moet doen. Ik moest mensen laten zien wat ik deed, en ik moest laten zien dat ik het had gedaan en dat ik hun respect verdiende.

Afgezien daarvan moet ik zeggen dat ik blij ben met mijn beslissing, want op dit moment kan ik mijn tijd aan mijn vader besteden terwijl ik mijn eigen bedrijf opbouw. Ik moet toegeven dat er veel emoties zijn, maar ik ben klaar om zeer binnenkort over te stappen naar een parttime bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.