Wat moet ik doen als mijn knie pijn doet?

Last van mijn knieën

 

 

 

 

Wat moet ik doen als ik denk dat mijn knie pijn doet?

Pijn die verband houdt met een verwonding wordt “schoudergerelateerd” genoemd. U moet zich bij uw arts melden met schouderpijn. Dit is het meest voorkomende type knieprobleem. U moet ook een bezoek brengen aan uw huisarts om te bepalen wat het hoofdprobleem is en wat u eraan kunt doen.

Rotator cuff problemen zijn meestal niet erfelijk, dus het is een goed idee om naar de huisarts te gaan om dit uit te zoeken. Als het duidelijk is dat de persoon een probleem heeft, dan is er niets aan te doen. Het kan echter moeilijk worden om uw activiteiten uit te voeren door de manier waarop de knie eruitziet of aanvoelt. Als u het ongemak niet aankunt, ga dan naar uw huisarts voor een oplossing.

Hoe wordt een knie vervangen?

Elk jaar laten veel mensen hun knie onderzoeken en soms zijn er vervangingen nodig. Tijdens het gebruikelijke onderzoek vervangt de arts de uiteinden van het dijbeen (femur) en herstelt hij de knie. De operatie houdt meestal in dat metalen platen en schroeven worden bevestigd om de knie op zijn plaats te houden en soms worden ze ook in het gewricht gezet om de knie te helpen versterken. Soms moet dit twee keer gebeuren. Dit betekent echter niet dat u dit elk jaar moet doen. Gewoonlijk wordt de vervanging om de vijf tot acht jaar gedaan. Het kan zijn dat u een aantal van deze ingrepen tegelijkertijd moet laten doen om de knie gezond te houden.

Krijg ik littekens?

Het is mogelijk dat u een implantaat nodig heeft in plaats van een volledige knieprothese. In sommige gevallen is dit omdat u zeer beperkt actief bent of omdat uw aandoening verergert. In andere gevallen is uw aandoening niet zo ernstig en kan het implantaat worden gedaan. Uw arts zal u laten weten of een van deze mogelijkheden een betere optie is.

Wat zijn de mogelijke complicaties van een volledige knieprothese?

Wanneer de knie wordt vervangen, kan er littekenvorming optreden. De littekenvorming is het buitenaanzicht van de eigenlijke prothese. Soms is de chirurgische ingreep niet volledig. De botten kunnen van hun plaats verschuiven terwijl de metalen delen worden geplaatst. Als dit gebeurt, kan het extra bot dat aan de prothese moet worden vastgemaakt, problemen veroorzaken. Het kan ook moeilijk zijn om de positie van het nieuwe gewricht op zijn plaats te houden. Als bovendien de botten of het kraakbeen niet goed op één lijn liggen, kunnen er problemen ontstaan.

Hoe kan ik een volledige knieprothese vermijden?

De beste manier om de risico’s van een volledige knieprothese te beperken is door goede gewoonten aan te nemen. Dit betekent dat u roken moet vermijden.Beperk de hoeveelheid alcohol die u drinkt.Stop met enkele van de meest inspannende activiteiten, zoals joggen en lichaamsbeweging.Het is ook een goed idee om een operatie te vermijden als u begin dertig bent. Zorg voor goede gewoonten terwijl u nog in uw tienerjaren bent. Als u niet meer in goede conditie bent, ga dan naar uw arts en praat met hem over wat u kunt doen om uw risico’s te verminderen.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.