Hoe word je een leider?

Persoonlijk leiderschap training Utrecht

 

 

 

Leiders lijken de massa te volgen waar ze ook gaan. Ik denk dat de achterblijvers echt in sport en beweging zijn. Ze kunnen hun best doen in teamsporten, maar denken er niet over om carrière te maken in de sport? De andere eigenschap die een goede leider heeft, is van bijna overal zijn stem laten horen. Spreken in het openbaar is een kunst. Het gaat veel verder dan lichaamstaal en gezichtsuitdrukking. Een goede leider moet gevoel voor humor hebben. Hij moet het goede voorbeeld geven en het vertrouwen hebben om een hele groep effectiever en impactvoller te leiden. Als je iedereen leidt, heb je niet langer een bedrijf om te leiden.

Leiderschap gaat over pro-actief zijn en dingen laten gebeuren door elk individu in het werkteam te ontwikkelen en uit te dagen. Leiding geven aan anderen heeft veel te maken met elke werknemer in staat stellen zijn werk ten volle te doen.

Leiders hebben de neiging hoge verwachtingen van zichzelf te hebben. Een goede zaak, maar wat de mensen ook denken, ze kunnen de norm niet altijd overtreffen. Een echte leider accepteert nooit middelmatigheid. Zij pushen zichzelf en hun mensen om beter te worden. Ze weten dat het aan hen is om bij te dragen en ze weten dat het wordt opgelost door kampioenen in het veld.

Echte leiders doen één ding goed, met trots en enthousiasme. Ze doen het zo goed dat met in leven is. Ze doen het zo goed dat het publiek elk teamlid 10 minuten lang wil porren en zich afvraagt waarom je ze überhaupt in dienst hebt genomen. Je moet alles verbranden wat hen in de weg zou kunnen staan om een echte leider te worden. Alleen door mensen te leren hoe ze zichzelf moeten leiden, kun je ze leren anderen te leiden.

Leiders zetten de eerste stappen om problemen op te lossen. Goede leiders weten dat voor het oplossen van een probleem een taaie probleemoplosser nodig is. De leiders van de wereld nemen hun goede solide resultaten serieus en geven het voorbeeld door aan oplossingen te werken.

Als leider moet je je team kennen en weten hoe ze functioneren, zodat je de informatie zo snel mogelijk aan hen kunt overbrengen zonder problemen te veroorzaken. Probleemoplossers zijn werknemers en ze zijn niet altijd gemakkelijk. Ze zijn trots op hun werk en zijn dus bereid om voor elk teamlid te vechten tot de dood. Kortom, ze zetten zich tot het uiterste in en geven niet op tot ze het voor elkaar hebben.

Mijn vraag voor leiderschap is: Wat doe je om mensen op te leiden voor hun volledige potentieel? Zoek uit wat hun sterke en zwakke punten zijn. Zoek dan een manier om ze te laten uitgroeien tot killer solutions voor jezelf en je team. Dus, de toekomstige leider van uw team die u op dit moment niet kent of die u heel goed kent, maar die u heeft opgeleid. Zij zijn de toekomstige leiders van uw bedrijf en de stad en het land.

Ik vind het dus fascinerend als ik naar basketbal kijk voordat P.D.A. een titel en een seizoen gaat verliezen dat ze al meer dan 20 jaar hebben. In feite vind ik dit een goede afspiegeling van onze eigen teamcultuur en hoe toekomstige leiders een belangrijke boodschap moeten overbrengen aan jullie slimste en beste mensen om hun toekomstige succes te verzekeren.

Ik vind ook dat dit seizoen heeft bewezen wat ik mijn kinderen en anderen die profvoetbal zouden kunnen spelen, voortdurend vertel: Word een leider van een trein door je eigen acties. Ze zeiden dat je een idee niet kunt verkopen, alleen promoten. Dit is waar ik voor sta. Het is mijn trots om een leider te zijn. In feite is het mijn trots op alles. Ik ben er eerlijk gezegd trots op dat ik mijn kinderen de waarheid vertel en ze opleid om leiders van de toekomst te zijn.

Opvolging is voor mij als de Top Gun. Het wordt je niet aangereikt. Je moet rijk zijn om een rol te krijgen. Het is als de eerste keus bij de NY Yankees. Het is geen “finesse” of een kwestie van talent of het maken van een groot contract, maar het is een kwestie van kennis en ontwikkeling. Het is net als wat bekend staat als de honkbal mantra: Geldig en wijs. Om de Major League Baseball-speler te zijn die je kunt zijn, moet je verstandig zijn over je financiën en over je geld. Geld is niet Kwaad, het is een hoop plezier. Als je een passie ontwikkelt voor geld en mensen met financiële diepgang is het een natuurlijke toewijding tot succes. De beloningen zijn avontuurlijke mensen die je ontmoet, de mooie huizen die je koopt, de lucratieve loonstrookjes. Het echte succes van geld en mensen heeft niets te maken met het geld en de mensen zelf.

Succesvol leiderschap geeft voorrang aan dienend leiderschap. Elke leider die je hebt zien sneuvelen en toch contact met je zal opnemen, kan je vertellen met welk succes ze de erfenis hebben die ze hebben achtergelaten. De lijst van leiderschappen wordt dagelijks samengesteld. Ieder mens kan wel een of andere goedkope ramp vinden om een leider te zijn dan hijzelf als hij meer in een leiderschapspositie zou komen.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.