Hoe kom je van het Prikkelbare Darm Syndroom af?

Prikkelbare darm syndroom Den haag

 

 

 

 

Bij sommige mensen treden de symptomen van het prikkelbare darm syndroom plotseling op. Ze treden plotseling op, vaak zonder waarschuwing, en zijn zeer pijnlijk. Andere mensen hebben symptomen die geleidelijk ontstaan. De symptomen kunnen opvallender zijn in tijden van stress. De ernst van de symptomen varieert van persoon tot persoon.

Richtlijnen voor het plannen van een dieet dat prikkelbare darm syndroom helpt voorkomen

Een gezonde voeding bestaat uit twee sterk contrasterende soorten voedsel – zuivelproducten en groenten. Zuivelproducten moeten worden vervangen door sojamelk, idine, en melk. Het lezen van de ingrediëntenlijst van de kruidenierswinkel of boerenmarkt is een plek om te beginnen, kijk ook eens naar glutenvrije producten. Vervang alle geraffineerde broden, rijst en pasta’s, en verander de calorie-inname.

Mensen die lijden aan het prikkelbare darm syndroom zullen het moeilijk hebben om een dieet te volgen dat veelEle calorieën bevat. Zorg ervoor dat u veel groenten, eiwitten, fruit, granen en water inneemt. Tijdens de behandeling moet u een van de bovenstaande vervangende vloeistoffen blijven innemen totdat de diarree is verdwenen.

Voor iedereen die lijdt aan het Prikkelbare Darm Syndroom en bij wie constipatie is vastgesteld, kun je helpen door de hoeveelheid vezels in je dieet te verhogen. Vezels moeten afkomstig zijn van ongeraffineerde voedingsmiddelen. Zoek je eigen betrouwbare leverancier om vezels te kopen. Gerenommeerde leveranciers zijn Beaucoup Foods en Metamucil.

Voor iedereen die overweegt op dieet te gaan, of overweegt op zijn gewicht te letten, is het belangrijk te stoppen met het gebruik van laxeer- en colonmiddelen. Op zoek gaan naar een snel dieet is geen goed idee; vasthouden aan een dieet dat bestaat uit een verscheidenheid van voedingsmiddelen, met mate gebruikt en regelmatig vezels bevat, zal het lichaam voorzien van de nodige vezels en het risico op darmkanker, hart-en vaatziekten, diabetes, obesitas, reumatoïde artritis, en andere ziekten geassocieerd met overgewicht of obesitas te verminderen.

Voor iedereen die medicijnen gebruikt, waaronder steroïden en medicijnen, is het belangrijk om eerst met uw arts te overleggen voordat u met dieetveranderingen begint. U zult merken dat uw symptomen beter reageren op dieetveranderingen dan op medicatie. Wees u ervan bewust dat veranderingen in dieet de medicatie niet zullen stoppen. U moet doorgaan met uw antibioticabehandeling, of u zult moeten revasculeren.

Voor iemand die zwaarlijvig is, zal de hoeveelheid lichaamsbeweging die hij doet beperkt zijn. Het is daarom erg belangrijk om gevarieerd en gezond te eten en deel te nemen aan een programma om af te vallen. Er zijn talloze bronnen op het internet die informatie kunnen verschaffen over obesitas en dieet. Doe wat onderzoek, het is niet zo moeilijk als je denkt.

Het volgen van een glutenvrij dieet is even belangrijk als het volgen van een dieet om af te vallen of om colitis te bestrijden. De risico’s van gluten omvatten beschadiging van het zenuwstelsel, vitaminetekorten, infecties van het immuunsysteem, irriterende effecten op de darmen en de mogelijkheid van het ontstaan van allergieën. Gluten kunnen ook bijdragen tot de ontwikkeling van dermatitis bij sommige mensen. Als u gluten vermijdt, bedenk dan dat een van de vele voordelen van het vervangen van geraffineerde koolhydraten door gezondere volle granen, de productie van gezonde darmbacteriën is. Als u colitis heeft, of het risico loopt colitis te ontwikkelen, kunt u baat hebben bij een dieet dat een dagelijkse bron van probiotica bevat.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.