Meditatie en Concentratie

Meditatie Eindhoven

We proberen onze gedachten te beheersen als ze niet gericht zijn. Met andere woorden, als we dingen doen die we niet willen doen. Dit is de eerste stap die we proberen om de geest te bedwingen.

Als we mediteren proberen we onze geest te beheersen. We proberen die staat van bewuste geest te bereiken. We werken aan het minimaliseren van onze gedachten, en proberen de geest te mediteren. Wanneer we in deze gemoedstoestand zijn, kunnen we denken, mediteren en ons concentreren.

Als we mediteren proberen we aandacht te schenken aan kleine elementen. Het is de meest ontspannende en rustgevende van alle vormen van meditatie. Maar hoe wordt dit gedaan?

Het doel is om de aandacht die we aan de geest besteden te minimaliseren. Hiermee proberen we de denkgeest te verzadigen. Het proces van proberen onze aandacht te minimaliseren wordt het leegmaken van de geest genoemd. Als we mediteren proberen we onze aandacht te richten op een object dat we heel ontspannend vinden, of heel plezierig.

Wanneer we proberen de geest vrij te maken, proberen we de geest te blokkeren. Door de geest te blokkeren proberen we de manier waarop de geest werkt te veranderen. Met het blokkeren van de geest bedoelen we dat we onszelf in een gedrag plaatsen waarin de geest niet werkt. De meest voorkomende vorm van het blokkeren van de geest is proberen te mediteren.

Dus hoe wordt dit gedaan? Eén manier is met een voorwerp. Er zijn veel voorwerpen die kunnen mediteren. Er zijn veel objecten die kunnen mediteren.

Eén daarvan is je voor te stellen dat je dat doet, wat visualisatie wordt genoemd. Je concentreert je op een object, ofwel visueel, ofwel letterlijk, zoals een stoel die erg ontspannend lijkt.

Dan voel je je Nourison – gefocust op het object op een manier die we heel plezierig vinden. Dus nu gaat je geest in meditatie. Hoewel dit een voorbeeld is van meditatie, is het concept hetzelfde bij alle meditaties.

Als het op meditatie aankomt, wil je je echt concentreren op het hier en nu. Het hier en nu is het overbruggen van je aandacht in twee of misschien drie verschillende objecten.

Het eerste voorwerp is dan het voorwerp dat de geest opwekt en probeert zijn weg te versperren. Aan de achterkant van je aandacht zit de gedachte “Ik ben aan het mediteren, ik ben aan het mediteren”. Dit is hoe de geest zijn energie krijgt.

Wat belangrijk is, is dat de gedachte gericht is op het object en ononderbroken is. Dit is de vorm van meditatie waarbij je probeert de geest te mediteren. Het eerste object dat je ziet doet er niet echt toe, maar de gedachte die door je geest gaat als je je erop concentreert is belangrijk.

Het tweede voorwerp is het voorwerp dat het brandpunt vormt. Het kan bijvoorbeeld een stoel zijn die draait, of voorheen stond het voorwerp voor je stoel en nu staat het achter je. Er is een cyclus van wisseling van tijd, zodat je er niet alleen in het hier en nu bent, maar in plaats daarvan ben je er in en van dit proces van het wisselen van je aandacht van het hier en nu naar het hier en nu. Als het comfortabel voelt zal het daar blijven.

Als je met iemand mediteert, wil je dat hij of zij zich concentreert op het object waar hij of zij op mediteert. Als ze mediteren, openen ze hun bewuste geest en schakelen ze hun geest over naar het object waar ze op mediteren. Als je iemand interviewt om te mediteren, wil je dat ze mediteren op iets dat comfortabel voor hen is.

Als het je doel is om op een stoel te mediteren, dan zou je daar je aandacht op richten. Als het een comfortabele stoel is, dan zal het goed zijn. Maar als de stoel oncomfortabel is dan zul je niet zo goed mediteren.

Laat dit dus je leidraad zijn wanneer je een voorwerp kiest om op te mediteren.

Lees meer

Edelstenen winkel

Leave a Reply

Your email address will not be published.