Hoe maak je een verandering

Gedragstherapie honden

 

 

 

Veel mensen ondervinden een of ander gedragsprobleem bij hun honden. De oorzaken daarvan draaien allemaal om het communicatieprobleem. Honden spreken onze taal niet. Ze huilen ook niet of worstelen niet met frustratie wanneer ze hun gevoelens willen communiceren. We hoeven maar naar onze eigen honden te kijken om te zien dat het soms lijkt alsof ze vergeten zijn waar het bij spelen met ons om gaat. Honden die intact en goed aangepast zijn, begrijpen meestal wat we willen en verlangen. Ze kunnen ons een beetje uitdagen, maar ze luisteren als we hun taal spreken. Ze respecteren de normen van het huis en proberen ons over het algemeen te behagen. We moeten gewoon leren hoe we hun taal spreken! Daarom is gedragstherapie voor honden een uitstekende oplossing!

Wat te vermijden in het proces van gedragsaanpassing

overeten- kan zwaarlijvigheid en een hoop andere problemen veroorzaken

slapen wanneer je wilt- zelfs een half verstikte hond zal niet in staat zijn om slaap te weerstaan

overdreven begroeten – springen, likken en andere begroetingen

trekken- is de vloek van vele hondeneigenaars

niet komen als ze geroepen worden- veel eigenaren vinden het onmogelijk om hun hond te trainen om te komen als ze geroepen worden

achtervolgen kan een voorbode zijn van een vreselijk ongeluk

blaffen – honden blaffen om te communiceren, maar als dit buitensporig wordt, kan het zijn dat alles verloren is

spelen met bijten – kleine kinderen zijn bijzonder kwetsbaar, dus moeten ouders er goed op letten dat hun hond zich hier niet mee inlaat

de mindset van een dominante hond.

– Overmoedig van zichzelf

– Hond lijkt boven de mens te staan in status

– Helpt zich aan te passen aan een nieuw gezinslid of veranderde omstandigheden

– Helpt om het gedrag van anderen te corrigeren

– Ongepast gedrag laten voortduren na correctie

– Vermijding van processen die ertoe kunnen leiden dat ze met rust worden gelaten

– Vooruit plannen voordat u van huis vertrekt

– Bescherming tegen ziekte of verwondingen

– Helpt angstige emoties te kalmeren

– Brengt hun gevoelens over op hun persoon

– Helpt om extra gewenst gedrag uit te lokken

– Vermindert spanning en stress

– appeasing gedrag

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het gedragsaanpassingsplan dat u zou kunnen kiezen om uit te voeren. Het punt is om niet alleen te overwegen wat u wilt van uw hond, maar ook om ervoor te zorgen dat uw hond begrijpt wat ze worden verondersteld te voelen versterkt het gedrag dat je probeert te corrigeren.

Een tweede ding om te overwegen is ervoor te zorgen dat u werkt met een programma dat gezinsvriendelijk zal zijn. Veel gedrag kan alleen gecorrigeerd worden als je veel liefde geeft en de rol van tuchtmeester vervult.

Honden zijn sociale dieren, en ze worden niet graag alleen gelaten. Om verlatingsangst te verlichten, kun je overwegen om een andere hond als gezelschap te nemen. Als je het niet aankunt om je aandacht te delen met een andere hond, kan dat een verstandige oplossing zijn. Als een van jullie een sterke band heeft met je eerste hond, zal de verandering van omgeving een boost zijn voor je vertrouwen dat je nieuwe hond dezelfde liefde en respect kan delen.

Het uitgangspunt is dat al deze dingen zijn overwogen en dat u nu hebt besloten om een verandering door te voeren. Hoe maak je een verandering die meer dan een week zal duren, en hoe zal je hele gezin zich voelen?

Dit is een enorme verandering in het leven van uw hond, en het is voor iedereen een raadsel hoe dat zal verlopen. Eén ding is zeker, uw hond zal niet de enige zijn die veranderd is.

Enkele van de dingen die u kunt doen om de overgang te vergemakkelijken en een soepele overgang te creëren zijn:

– Laat de hond niet gedurende lange perioden alleen in de afgesloten garage of buiten. Als de hond een enige hond is, overweeg dan de hulp van een vriend om de hond voor een korte tijd uit te laten.

– Overweeg om uw hond naar een vriend te sturen tot u hem komt ophalen. Het is onwaarschijnlijk dat iemand tijdens de afwezigheid van de eigenaar aanwezig wil zijn, en het zal een stuk gemakkelijker zijn om ze door de afwezigheid heen te helpen dan om alle problemen van een zieke hond aan te pakken.

– Als u andere huisdieren hebt, worden die dan geleidelijk aan de nieuwe hond voorgesteld? Zo ja, dan zal de overgang veel vlotter verlopen.

– Als u een baby heeft of van plan bent er een te krijgen, laat dan iemand u helpen voor de hond te zorgen terwijl u weg bent.

Puppy’s jonger dan 6 maanden moeten zeer goed in de gaten worden gehouden. Een zeer jonge pup kan worden geleerd niet te bijten met slechts een paar consequente herhalingen van een commando.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.