Hoe maak je een kledingstuk

Workshop Den Bosch

 

 

 

Misschien kunnen zij ons een voorbeeld van hun werk laten zien.

[Deze methode is in feite voordeliger dan een professionele kleermaker, omdat er minder ruwe stof voor nodig is en men met zo’n kleine vaardigheden in de loop van een paar maanden gemakkelijker in het naaiatelier kan worden gelanceerd. Omdat een klein atelier slechts ongeveer 5m2 groot is, zou men waarschijnlijk een klein appartement moeten huren dat tot een klein atelier kan worden omgebouwd. Op deze manier wordt één enkele naaimachine gebruikt om het meeste werk te naaien].

Worden er eisen gesteld aan degenen die bereid zijn hun vaardigheden met anderen te delen in de rokjes workshop?

Wij zijn niet op de hoogte van dergelijke eisen.

Ga je alleen slipjes naaien voor de verkoop in deze winkel?

Jammer genoeg niet. Vandaag de dag hebben wij een groeiend aantal klanten die op ons vertrouwen voor de creatie van hun broeken en pantalons. Wij betoveren onze klanten met de best mogelijke kwaliteit, en ontwikkelen zo een best verkopende collectie in ons atelier. Alle klanten vinden het leuk als uiteindelijk de broek of rok geleverd wordt. En niemand wil wachten op een slechte kwaliteit van de stof.

– Onze pagina over broeken en shorts stuurt mensen mijlenver weg van hun werk of waar ze wonen. In feite krijgen we direct mail van veel vrouwen in veel landen in China, Nepal en Bangladesh.

– Veel van onze broeken waren te zien in het gebouw van de EU-VN-Commissie toen zij de kwestie van de vrouwenemancipatie in China ter sprake brachten.

– Wij hebben feedback gekregen dat onze producten ook met de broek worden gedragen om de hygiënische omstandigheden op het werk of thuis van vele Chinese vrouwen te verbeteren.

HANNA HEWITT UIT NEW YORK KOOPT EN DRAAGT AL HAAR HELE LEVEN ONDERBROEKEN, BREISELS EN OVERHEMDMAATLOZE PAT’S PONY-FRAGMENTEN – MAAR ZE ZOU GRAAG HAAR EIGEN KLEDING MAKEN.

Als je vragen hebt, stel ze dan gerust.

Ze staat erop dat haar materiaal onbehandelde vezels zijn.

HOE DOE JE DAT?

De zaken liggen anders als het gaat om het gebruik van textiel. Het gebruik van stof die in een oogwenk in garen en stof verandert, is een beetje anders.

Er zijn gerenommeerde handelaars die bereid en in staat zijn om u te leren hoe u zijde kunt maken met een geavanceerde techniek. Anderen echter misschien niet. Om van een basisstof op het juiste moment een kledingstuk te maken, is een zeer zorgvuldige selectie van garen en structuur nodig, wat vrij lastig is om te doen.

Natuurlijk is er overal gratis en goedkoop synthetisch geverfd katoen verkrijgbaar. Je kunt in de winkels gemakkelijk genoeg kopen voor een of twee seizoenen en het is goedkoop. Dat is goed voor kleding op bestelling, want je kunt geen kleuren mengen. Maar textiel is gloeiend heet.

Omdat ik in een familie zit die een fabriek heeft waar kleding wordt gemaakt, is het heel normaal dat een goed-voor-400$ wit katoen roze wordt en ruw. Je moet dienovereenkomstig plannen, de kleur en de structuur beoordelen. Meestal kun je nog minstens een paar seizoenen uit een enkele trui halen als je hem in goede staat houdt.

De ontwarringstijd kan wat lang zijn, want dit soort textiel absorbeert vloeistof en is gevoelig voor roest. Het is niet mogelijk dit kledingstuk na vijf seizoenen te dragen, omdat de stof ongelooflijk afkleedt en tot 30% duurder is dan een verbleekte jeans.

– Zestig procent van de gewone kledingstukken die in de winkels in China worden verkocht, worden door dit soort consumenten vervaardigd en dienen vaak als pyjama voor voorstellingen, voor kinderen zodat zij kunnen zien en samen kunnen spelen. Ook kunnen mensen wegkomen met een niet-functioneel kledingstuk. Dat kan je een hoop problemen besparen.”

Hoeveel spijkerbroeken zijn er van dit materiaal gemaakt?

Vrijwel alle, meer dan 500 miljoen paren zijn verkocht over de hele wereld. Het is belangrijk op te merken dat de markt zeer klein is, zodat het aantal producten zo enorm is. Gewoon een zeldzaam geval!

Ik maak al jeans van het materiaal sinds 2005 (rechtsonder – shirt) en ik heb nog steeds vertrouwen in de goederen!

Een goede kennis van het maken van kledingstukken van textiel is zeer belangrijk.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.