De Alexander Techniek

Bio energetische therapie

Hoewel het nog niet duidelijk is waarom dit precies gebeurt, geloven verschillende denkrichtingen (b.v. De Alexander Techniek) dat er een “zijn in het lichaam” en een “zijn in de geest” is. Het zijn in het lichaam is er, of we het nu leuk vinden of niet, en het zijn in de geest kan gecreëerd worden door specifieke mentale oefeningen of “vergemakkelijkt worden door externe stimuli”. In feite is de Alexandertechniek op zijn eenvoudigst gewoon een manier om te leren hoe je je lichaam en geest zo kunt gebruiken dat het “zijn in het lichaam” (het zenuwstelsel) soepel en op de geprefereerde manier verloopt.

Bioenergetica is eenvoudigweg het gebruik van lichaamsmechanica om de fitheid van zowel het lichaam als de geest te verbeteren. In tegenstelling tot de traditionele enge focus van De Alexander Techniek, is Bio-energetische Papiformis breder georiënteerd. Het concentreert zich op disfuncties in het zenuwstelsel en past zijn methodes toe in de mate van het mogelijke zonder het immuunsysteem van het lichaam te vernietigen. In plaats daarvan gaat zij in de richting van Zes culturen hebben enkele of alle methoden van de Bioenergetische Papiformis Massage-techniek overgenomen. De meest gebruikte methode is druk uit te oefenen op de zichtbare delen van het lichaam. Een van die technieken is druk uit te oefenen op de zichtbare delen van het lichaam, met inbegrip van de schouder en de pols.

In het begin zullen sommige of alle van deze bewegingen onwennig zijn, maar mettertijd zullen zij een tweede natuur worden. In deze methode zullen bepaalde passages van een afstand boven elkaar moeten worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld, de linkerhand drukt op de rechterschouder terwijl de rechterhand over de linkerkuit gaat. Bij drukpunten moet men eerst op de linker tafel tikken (bi-palmar) terwijl de rechterhand eronder zit te manipuleren. Men zal bewust moeten “loslaten” om het gewenste effect te krijgen. Bij uitademingsdruk op bepaalde passage zal de vinger moeten omkeren om de ontstane spanning te behouden.

De Alexander Techniek is een methode die noch door beoefenaars van chi kung beoefend kan worden. Het zal niet noodzakelijk een oplossing bieden voor de specifieke musculaire of neurologische problemen die pijn veroorzaken bij een patiënt, maar het hoofddoel van de methode is om een stemming van ontspanning in het individu te creëren. De eerste en eenvoudigste methode om dit te bereiken is door bewust aan oplossingen te denken. Dit leidt tot de ontdekking van fysiologische snelkoppelingen en gewoonten die in het dagelijks leven kunnen worden gebruikt om het probleem dat een patiënt ondervindt tijdelijk te verlichten of permanent te verhelpen.

Lees meer

Holistische geneeskunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.